torsdag 31 december 2009

NYTT ÅR



Gott Nytt År

önskar jag er alla

Curi

onsdag 30 december 2009

BABYKOFTA


Dotterns svägerska skall ha barn i februari och då kliade det ju så klart i mina fingrar. :-)
Så nu är halva koftan klar och tankarna yr om småsockar och mössar, för det blir ju lite garn över.

Julklapparna har jag så klart glömt att plåta men skall be mottagarna att ta kort på dem o skicka till mej, så får ni se dom också.

Annars har julen varit lugnt o fint, precis som en jul skall vara. God mat, barnen hemma, mannen ledigt, vad kan man önska sej mer.

I eftermiddag bär det av till staden för en fika med en kompis. Skall kolla lite i butikerna o sen en god kopp kaffe med nåt gott till, mys mys

Ha det Curi

söndag 20 december 2009

MÖBIUS VANN

Nu är möbius axelvärmaren klar, men den är inte blockat än.
Har ändå tagit några bilder , var ju
tvungen det ligger ju SNÖ. älskar snö,
det gör inte gubben :-)
Trodde bilden skulle bli bättre men tyvär, visar den ändå.'
Efter blockningen kommer den vara längre, den har krypit ihop väldigt mycket, har stickat 5varv rät, 5v avigt i en mörklila färg.
Är jättenöjd.
Stickat den i alpaca, vilken skön känsla att ha den
kring axlarna!








Sen köpte jag ju det nya strumpgarnet
Drops Delight, vilka härliga strumpor det blir även om garnet är lite jobbigt att sticka med, det delar gärna på sej och är lite ojämnt,men det väger upp mot känslan när man tar på sej strumpan.
Gubben skall också få båda strumpor och mössa efter jul!






Och när jag ändå var ute o plåtade så fick det bli en bild av all snö med.
Det är ju helt underbart, luften har blivit så rent, det är en fröjd att andas.
Säkert bara inbillning, men det känns så.
Hoppas nu bara att det får ligga över jul och helst över nyår också.


Om jag inte skulle hinna blogga mer så får jag önska er alla:




EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR


Ha det Curi

onsdag 16 december 2009

BARA JUL

Hela tiden bara jul som gäller!
Idag har jag verkligen lagt manken till, jag har bakat och det som jag hade räknat två dagar till har jag gjort idag, så nu fick jag ännu en ledig dag. Undrar vad jag skall hitta på den dagen?
Sticka lite kanske? Möbius stickningen ligger där o flirtar med mej, kom nu o gör mej färdigt, och på en annan hylla står en korg med strumpstickning som skriker: nej vi först du behöver ju nya strumpor. Får väl se vilken som blir mest högljud, de andre UFO´s gör sitt bästa att göra sig hörda men de ligger i skåpet så de kan inte konkurera.
Jag tror Möbius vinner

Ha det Curi

tisdag 15 december 2009

JULKLAPP IGEN

Nu har vi handlat, och det gick faktiskt över förväntan! Fick nästan allt jag hade på min lista. :-)
Och klart vi var inom på helylle och den blev lite Fabelgarn till en liten omlottkofta till en liten bäbis.
Håller på o sticker en beställningsmössa nu i en cerise färg, fin färg dock garnet är lite sisådär, men man kan inte få allt här i livet.

Ha det Curi

måndag 14 december 2009

JULKLAPP

Nu har jag packat mössorna till pappa och mamma och lagt dem på posten. Hoppas att de hinner fram till dom innan julafton. Lite annat smått o gott finns det med i paketet, så som det skall vara på julen.
Så nu är det en dags julklapphandlande och 2 bakdagar, 2 matlagningsdagar och en städdag kvar. 6 dagar det borde det finnas eller? Jo så klart, tur att man har semester. Tänk jag är ledigt ändå fram till den 8e januari. Härligt, tid att sticka blir det också!
Kan man ha det bättre?

Ha det lika bra
Curi

måndag 7 december 2009

MÖBIUS

Nu är det snart en vecka sen jag var på stickkurs på Helylle. Det som verkade sååå svårt var lätt när man väl visste hur man skulle göra. Men så är det väl alltid, det man kan är lätt, det man inte kan verkar svår. Halva Möbius-axelvärmare är klar andra halvan går snabbt med. Annars har jag inget att visa upp för allt jag stickar just nu är julklappar

Efter jul skall det bli lite bäby-saker för dotterns svägerska skall ha barn. Kul. Så det blir till att sticka lite så man kan skicka en liten present efter födseln, dock får det vara uni-sex för jag vet inte vad det blir, inte hon själv heller tror jag. Detta kan jag ju plåta o visa upp :-)

Ha det Curi