måndag 28 september 2009

JULKLAPPAR

Nu börjar ju julen o närma sej o då kan det väl bli nån stickat julklapp eller hur, synd att man inte kan plåta och visa men då är ju överraskningen borta och jag är barnsligt förtjust i överraskningar så inte tänker jag visa nåt här inte.

Hemliga projektet ligger på blockning, bild nästa vecka. Skall bli kul att äntligen få visa nåt igen.

Mycket tid har gått till bröloppet trots att vi bor så långt ifrån, denna helg blir det av o sen blir det mera tid till bloggen igen, jag har försummat den lite på sistone känner jag.

Imorron kommer sonen o sambon hem igen fran Afrika dessa båda ljushuvuden, hihi vi checkar ut från hotellet på söndageftermiddag mamma o sen är vi hemma igen på måndag, sagt o gjort de packade o betalade, checkade ut. Sen kollade de datum på flygbiljetten ...... det var inte förran på måndag de skulle åka, så de fick checka in igen o lägga sej på stranden en dag till.

Ha det Curi

onsdag 23 september 2009

BRÖLLOP

Nu börjar det att närma sej, dagen D då vår dotter skall gifta sej. Torsdag nästa vecka flyger vi upp till Mellansel och sen är det bröllop på lördag. Söndagkväll åker vi tåg hem igen.
Har vi (o) tur ligger det snö däruppe men chansen är inte stor säger dottern. (o) tur? Ja beroende på med vem man talar här hemma. Jag älskar snö och gubben min avskyr det. Dock hade vi jätteroligt bägge två när vi var uppe i våras, vi åkte snöskooter. Det var bland det roligaste jag har gjort nån gång. Rekommenderas varmt.

Idag lyckades jag äntligen hitta kläder, och sen vilka!!!! jag är jättenöjd, bild kommer efter brölloppet. Det behövdes besök i tre olika städer innan jag hittade, paniken började växa men nu är jag sååå nöjd.


Ha det Curi

torsdag 17 september 2009

FISKAR

Så tidigt på morgonen det är, och jag som är kvällsmänniska. Dock skall man börja jobba sju så måste man upp tidigt. Inte min favorit sysselsättning precis, stiga upp tidigt.

Sonen o sambon har det kanon i Afrika, de har sett the big five! Och en massa annat så klart. Maten är klart bättre än de hade väntat sej och de bor på fina lodges förutom en natt då sov de i tält, men ett tält med dusch och toalett. Lejonen låg 150m från tältet, hmmm men det gick som det skulle.

Jag är satt som fiskvakt till deras aquaria, de har två stora saltvattens aquarium som behöver daglig tillsyn. Och det är inte som med ett vanligt aquarium det tar en halv timme om det inte inträffar nåt särskild, som att solen står på o bränner och temperaturen larmar då får man vackert vädra tills tempen har gått ner till under 29 grader. Men det gör jag så gärna så för dom, det blir bara inte lika mycket tid för bloggen. Får ta igen det sen o plåta lite o lägga ut lite bilder.


Ha det Curi

söndag 13 september 2009

ANGORAMUDDAR

Nu är angoramuddarna färdiga, blockning kvar as always. Har redan börjat på ett par nya i ett ljusgrönt alpakka med flaskgröna frostade pärlor på.
Men sen kom jag på att nu kanske jag hinner att få mormors kofta färdigt till jul i alla fall, så nu har jag letat upp den ur gömmarna igen. Jag bör hinna även om det är några andra klappar som skall stickas också.

Min uppifrånonerkofta ligger i posten nu på väg till Tant Kofta som skall ha den med sej den dagen hon skall lära hela Sverige att sticka uppifrånochner. Heja Kofta!

Vädret är trist idag det regnar så smått hela dagen, och vi som skulle ut i skogen idag. Men det kommer väl bättre dagar mera lämpat för en skön promenad

Ha det Curi

torsdag 10 september 2009

KALLAN

klarade sej tyvärr inte. Lökarna eller knölarna hade ruttnat, hade jag bott nära affären hade jag gått dit för redan efter ett par dagar fick den gula blad men, men sånt är livet.
Sonen och sambon är på väg till Köpenhamn nu eller kanske redan framme för att flyga vidare till Zambia och Tanzania ikväll. Vilken upplevelse det kommer att bli!
Annars är jag inte riktigt på humör för något känner mej trött så detta blir bara en kortis.

Ha det Curi

söndag 6 september 2009

HEMLIGA PROJEKTET

är klart nu, skall bara blockas, det fortsätter dock att vara hemligt ett tag till :-) Skönt dock att kunna börja med lite nya saker eller göra några andra färdigt kanske.
Håller på med angoramuddarna nu, och samtidigt skall det bli några varv på den lila uppifrånochnerkoftan.
Den gula är lagt på is till efter jul. Den är ju en sommarkofta och den skall jag ha själv så det är inte så noga med den.

På torsdag skall sonen och sambon resa på sitt livs semester, det skall åka till Afrika i 18 dagar. Först en safari och sen bad och sol, jag är så avundsjuk, men jag unnar dom det. Vi börjar att fundera själv på en resa men kan inte bestämma oss vart vi vill resa, nån som har ett tips???

Kallan som jag lovade bilder på mår inte så bra, en bit har ruttnat bort så jag väntar och ser om den klarar sej. Färgen är mörk lila, eller svart, jag gillar den skarpt och hoppas verkligen att den överlever.

Spinnrocken snurrar hela tiden i mitt bakhuvud men än har jag kunnat motstå frestelsen att plocka ner den från vinden. Tant Kofta och Fale Artut vad är det ni ställer till med i mitt stackars huvud. :D


Ha det Curi

torsdag 3 september 2009

PRISET

Tack Pysseltrollet, redan idag fick jag det härliga orange garnet och tankarna snurrar. Vad skall jag göra av det här? Jag tror jag tar det lugnt och låter ett beslut mogna fram. Kan inte visa bild på garnet eller min vackra kalla som jag fick av sonen o hans sambo. Mannen i mitt liv är nl. på en liten flerdagars utflykt med jobbet och han har ju så klart tagit kameran med sej.
Men han är ju hemma igen senast söndag så då kan det bli några bilder.
Annars händer det inte så mycket, hemliga projektet är snart klart o sen blir det lite muddar innan jag skall börja på mamma´s kofta igen. Hade tänkt att den skulle bli julklapp men händerna säger ifrån, de värker lite så jag får ta det lite lugnt ett tag. Det blev ju mycket stickning i somras och det straffar sej lite nu.

Ha det Curi