måndag 29 juni 2009

FAKIR


Idag har jag fått min spikmatta :-))))
Testat den med och det gjorde inte så ont som alla påstod att det gör. Men om det gör nytta? Det får framtiden utvisa, hoppas att den gör nån nytta för mina stela axlar i alla fall. Nån som har erfarenheter?
Annars är det jobb som vanligt om dagarna även om det känns att det börjar närma sej semestern, fredag är förste dagen o då skall jag sova länge om inte solen värmer för mycket för då kan man ju bara inte ligga kvar i sängen.
I dag har det kommit lite salladsplantor i backen och förhoppningsvis tar inte skatorna denna omgång, de har redan gått hård åt mina vinbär men dom har jag lagt på nät så dom får jag ha ifred nu. De förste små tomaterna har jag också hittat, då är det sommar!
Koftan går sakta framåt det är annat som tar tid som trädgården t.ex. skall ta ett litet ryck ikväll när det är fotboll på tv. Gubben finns på plats så man får ju leta efter honom. :-)
Ha det Curi

söndag 28 juni 2009

BILDERNA


Här kommer de lovade bilderna på Koftan.
Tycker den blir härligt, men kan inte riktigt bestämma mej för hur långa jag skall sticka ärmarna.
Men lite längre skall de bli i alla fall. Är lite rädd för att de skall bli längre när jag använder den, av tyngdkraften liksom, och det finns inget värre än för långa ärmar.







Nu har mina gamla föräldrar anlänt från Nederländerna. Strongt gjort att köra hit på 13 timmar. Det var inte lika fint väder i Tyskland för där regnade det. Sonen och sambon var också här och väntade in de "gamla" , sen åt vi middag och avslutade med en stor skål jordgubbar med glass. Jordgubbarna ur sonens trädgård. Smaskens.
Ha det Curi

lördag 27 juni 2009

ÄNNU INGET DOPP

Men vädret har ju varit helt underbart. Var ledigt i fredags o då blir ju helgen så härligt långt. Skall vara ledigt nästa fredag också o sen har jag semester, Stickorna ligger vässade för då skall det stickas och virkas!!!

Uppifrånochnerkoftan växer för var dags som går, bilder kommer imorron, bålen är tillräckligt långt så nu sticker jag på ärmarna. Kanske om det är mycket garn över att jag förlänger bålen lite till men det får vi se då.

Sen får det bli en virkning tror jag, en väska kanske?
Har inte tvättat väskan jag stickade heller än, den skall ju tovas i maskin, det kan ju vara ett sommarprojekt också.

Kanske det finns nån därute som vill luka min trädgård? Det verkar som jag har för mycket annat att göra när jag är ledigt :-)
Jag bara älskar att handarbeta. Och jag kan bara titta på mina garner och tänker jag vill ha mer, vet inte vad jag skall göra men bara att veta att det ligger garn i skåpet räcker.

Kanke Tant Kofta eller nån annan drar igång nåt så roligt som "vår" kofta igen???
Då är jag med!!!

Ha det Curi

onsdag 24 juni 2009

INTE IDAG HELLER

Nej det efterlängtade förste doppet kom inte idag heller, frissan istället. Så nu är jag sommarfint på huvud, klippte eller rakade gubbens huvud igår, och alla hundar är friserade. Kan det bli bättre :-)

Fyra varv stickat på koftan sen upptäckten att jag hade glömt knapphålet :-(
Repa upp och borja om, men det börjar dra mot slutet på bålen 2 färgade band o sen är den nog tillräckligt lång.
Sen ärmarna och sen blir det ett nyt projekt.

Ha det Curi

tisdag 23 juni 2009

SOMMAR!

Idag har det blivit förste sommarutflykten. Ner till havet med sallad och korv. En hund fick också följa med. Solen värmde ljuvligt, till och med havet var varmt. Liten smolk i bägaren var ett antal kor och tjurar som dock höll sej på avstånd.
Maken satte eld och korvarna blev grillade och uppätna tillsammans med salladen. Hunden fick hämta några vattenapporter.
Sen var det dags för oss att tänka på det där förste doppet för året, dock var en av kalvarna plötsligt i närheten och mannen min fick agera toreador, tyvärr var kameran hemma. Mannen gick i vattnet och då kom hela koflocken, jag fick fly med hunden och han fick plocka upp våra tillhörigheter. Vi kom därifrån i alla fall utan fler kofights. Ett litet snopet slut på vår utflykt, badet får vi ta imorron eller övermorron istället. :-)

Koftan har bara fått sej några varv idag så där finns inget att visa upp.

Ha det Curi

söndag 21 juni 2009

OJ

Redan 500 besökare, helt otroligt och roligt. Undrar vilka alla dessa människor är, det är ju inte många som lämnar kommentar. Hade varit kul o veta men det får man ju inte och det gör inget.

Koftan växer som ni ser nedan och jag är såååå nöjd, skall virka runt hela koftan sen när den blir färdig och på så sätt minska lite på halsringningen.
Det ser lite lustigt ut vid ärmarna men jag sticker dem fram o tillbaka o inte runt så den ene armen är på en runtsticka och den andre på ett par strumpstickor, men jag hade bara tre så det ser lite lustigt ut när jag provar den.
Bålen blir jättebra och jag tror ärmarna med blir det.
Koftan du är en pärla som lärt oss detta.


Nu gäller det att hitta knappar som passar till vilket nog inte blir det allra lättaste, men det blir kul o leta lite överallt.
Jobb imorron igen så då blir det inte lika mycket stickat som på denna långa helg. Men snart semester jippie!!!
Ha det Curi

lördag 20 juni 2009

FÖRBI

Nu är midsommar över för denna gång. Det har varit en tråkig midsommar då båda gubben och sonen skulle jobba, natt till på köpet. Så det är att sitta framför tv´n ensam, nej inte ensam jag har ju mina vovvar som helst kommer upp i soffan trots att de vet att de inte får men försöka duger :-)
Dottern och sambon är på en ö i Ammerån denna helg och fiskar. Trodde aldrig att min dotter skulle fiska men se där hade jag fel.
Och jag, jag tittar på tv och stickar på min kofta, fler bilder skall jag försöka ta imorron. Den växer med en rasande fart nu, och jag tror att jag bekymrade mej i onödan för att garnet inte skulle räcka, för det gör det!

Ha det Curi

torsdag 18 juni 2009

BÄTTRE

Rivit upp en bra bit och nu ser det bättre ut tycker jag i alla fall, men jag tar gärna emot synpunkter idag med. Det är ju toppen att man kan diskutera sin stickning med likasinnade på bloggen. Och få en massa goda råd på köpet!



Raglanstickningen ligger mycket snyggare nu.
Jag tror jag skall öka några maskor i sidorna nu så den blir lite vidare nertill. Det behövs :-)
Om 14 dagar har jag semester o då vill jag försöka få koftan färdigt. Får se hur mycket tid det blir till stickning, mina föräldrar kommer hela semestern och vi syns ju inte så ofta så då vill vi lägga mycket tid på dom.
Hoppas vädret bättrar sej lite bara så man kan sitta ute. Håller tummarna.
Ha det Curi

onsdag 17 juni 2009

BLIR DETTA VERKLIGEN BRA?

Jag vet inte vad jag tycker, men ser den inte ändå stor ut? klart nu har jag en jättetunn tröja på mej men...


Sen tycker jag att det bubblar typ i raglanökningen, kan det vara för att jag slutade öka i armen men fortsatte i fram o bakstycke? Det syns inte så tydligt på bliden. Kanske det försvinner när man blockar?

Dock när jag mäter blir ryggen 50 cm bredd och armen är 36cm rundom. Vilket ju är rätt.???
Snälla tala om vad ni tycker?
Ha det Curi

tisdag 16 juni 2009

DELAT

Nu har jag kommit så långt att jag har delat på koftan och börjat sticka några varv på bara fram- och baksida. De ser rätt så bra ut, behöver dock sticka några varv till för att se om det blir helt bra. Lite bubbligt i själva raglanstickningen men vi får se. Jag delade redan efter en halv mörk varv för jag tyckte det räckte. Om det gjorde det ser jag ju om några varv :-)
Tror jag stickar på ärmarna samtidigt för jag är inte helt säkert hur långt garnet räcker och jag kan tänka mej en trekvarts arm.Hoppas komma så långt imorron att det kan bli en bild eller två igen.
Sov så gott för det tänker jag göra nu.

Ha det Curi

måndag 15 juni 2009

KÄMPAR PÅ

Nu är jag på siste randen i mörk innan jag skall dela på arbetet, hoppas komma dit imorron.
Blev inte så mycket gjort idag då jag skulle till stora staden för att prova glasögon. Dubbelslipade, nu har man trätt in i den "vuxnas" skaror med sådana glasögon :-))

Ha det Curi

söndag 14 juni 2009

FÖR VID

Tyckte ni med koftan såg liiite stor ut? Jag hade ett par maskor jag inte var nöjd med så jag repade upp en bit o mätte när koftan inte var på stickor o då märkte jag att den skulle bli alldeles för vid så det blev till o repa lite till o börjar sticka igen. Men inget ont som inte har något gott med sej. Nu har jag "bara" 354 maskor :-)

Ha det Curi

INTE RIKTIGT FRAMME ÄNNU

Trodde jag var framme vid delningen nu men nix, kolla själv!






Det kommer att bli för trångt under armarna så jag tänker sticka en mörk rand till i vilken jag kommer fortsätta öka på fram o bakstycket så det inte blir för liten rund bålen.
Detta kommer jag dock inte hinna ikväll då jag har 378 maskor på stickorna!! Inte trodde jag de skulle bli så många :-))
Skönt är det i alla fall att solen skiner på oss här i Blekinge, passade på att ge en av våra hundar sin sommarfrisyr vilket betyder att hon blev av med i princip hela sin päls, de älskar det.
Titta bara:



En stycke lycklig vovve, imorron är det morbrors tur och sen får jag ta syrran i helgen. Den siste har inte så mycket päls så hon slipper.
Nu skall jag gå o sticka några varv till för jag är så sugen på o dela upp koftan så man kan prova på "riktigt"
Ha det Curi

lördag 13 juni 2009

VÄRLDSSTICKDAGEN

Har jag varit o firat idag. Vädret satte ju lite käppar i hjulet så den där dagen på gräsmattan, den blev det inget av. Men vi stickade i alla fall (inomhus).

Koftan växer sakta men säkert, känns som om jag har 400 maskor på stickorna men så många är det inte riktigt. Har dock inte räknat dem. Fint som snus blir den i alla fall. Bild kommer imorron.

Sen har jag köpt garn till en själ till min dotter som skall gifta sej i höst. Hela familjen skall åka upp till Mellansel. Till och med mina gamla föräldrar som är i 80-års åldern. Skall bli jätteroligt. Vi hälsade på i vintras och jag har då aldrig sett så stora snödrivor. Åka snöscooter gjorde vi med, vad det var roligt! Det hoppas jag få göra fler gånger!!!

Nu skall mannen och jag lösa sommarkrysset

Ha det Curi

torsdag 11 juni 2009

MODELL




Har kommit till 10cm. (nästan iaf) och har testat koftan för första gången!
Tycker själv att det ser bra ut, undrar dock om det inte behövs mer än 10cm till för att armhålet skall bli bra.
Jaja det provar vi under stickningens gång.
Ha det Curi

onsdag 10 juni 2009

HJÄLP?



Det här är en halsduk som jag har stickat i en teknik som heter näverstickning. halsduken är klar förutom en siste liten detalj nl. att få till en rak avslutning. Jag har fått mönster men det funkar inte avmaskningen blir vågigt.

Nån som kan det här?

Vill gärna göra den färdigt nu när jag kommit så långt. Sätter min hopp till er. :-))

Ha det Curi

BILD


Här är min kofta ca 6cm.

Jag är jättenöjd så här långt. stickar så att jag skall hinna till 10 cm innan Tant Kofta lägger ut nästa bit, men med nästan 200 maskor så tar det liiite tid att sticka ett varv.

Ha det Curi

tisdag 9 juni 2009

6 cm.

Det är vad jag hann med.
Måtten stämmer dock finfint med dem i Koftas mönster.
Kan gå o lägga mej nöjd
Gonatt och
Ha det Curi

IGÅNG IGEN

Nu känns det som om jag är på rätt väg. :-)
Det har verkligen varit en problemfyld start men så kan det bli.
Håller på med kragen eller halsringingen nu som stickas på st nr 2½ och om bara ett par varv skall jag gå över till st nr 3.
Började med 160 maskor som nu bara ökar så det tar lite tid att sticka ett varv.
Hoppas solen skiner imorron då skall jag ta ett kort och lägga upp här.
Måste skumma lite av de andre bloggarna på tantkoftas lista med för att se om nån har lagt upp en bild av sin kofta.
Nej duschen först nu, sen sticka färdigt med de smala stickorna och sen bloggarna, det låter bra det. OM jag kan vänta med bloggarna så länge :-))

Ha det Curi

måndag 8 juni 2009

OOOJDÅ

Det blir nog ett ojdå till, dvs en omstart på koftan, jag har nog förstått mönstret lite fel tror jag. Väntar med att göra något alls till Koftan har sagt hur det skall vara. Mer imorron.

OJDÅ

Och en gång till ojdå, japp fick ta upp 2 ggr till men nu skall det bli perfekt.
Är lite av en perfektionist när det gäller handarbete, dock inte för övrigt tyvärr. :-)
Kommer precis hem från veterinären där jag var med minste tiken (5år), hon fick dra ut 2 tänder. Blev nedsövd, tänk om de kunde göra det med matte med när hon skall till tandläkeren. Usch det är det värsta som finns. Så nu ligger hon här bredvid och är lite mammig men det är ju glömt imorron.
Nu skall jag gå o sticka så jag får mina 10 cm gjort till onsdag.

Ha det Curi

söndag 7 juni 2009

BRÅTTOM

Nu är vi igång, bild kommer om ett par dagar.
Visste ni att en människa har två axlar? Inte jag, så jag fick vackert dra up det jag hade gjort. Andre upläggningen gjorde jag med den tråden som jag redan hade kapat vid 1e försöket så det blev en tredje uppläggning.
Så blir det när man har bråttom. :-)

LÄNGTAR

Och längtar och längtar till vi kommer igång :-)

NU!!

Nu börjar det dra ihop sej!!!

Tagit mått på provlappen och jag har 11½m på 5 cm, 23 maskor på 10cm blir det. Hmm 2,3 maskor för varje cm.
Det blir många maskor som jag redan konstaterade innan. Det blir att sticka så det ryker om stickorna för att hänga med i tempot.

Ha det Curi

lördag 6 juni 2009

FÖRBEREDELSER

Idag har jag städat, planterat om allt som behövdes planteras om, nja i alla fall nästan, handlat,lagat mat. Jag känner mej ganska nöjd med mej själv! Varit igång sen kl 8 imorse.
Men så klart är det en baktanke med det hela... imorron är det ju dagen D, imorron börjar vi sticka uppifrånochnerkoftan, och då har jag ju ingen tid till de här världsliga bekymmer. Lika bra att få dem avklarat, vilket nu är gjort!
Annars inget nytt under solen, jag frossar i allas bloggar, tänk en hel lång lista med likasinnade, för vi börjar väl närma oss 80 nu :-))

Ha det Curiosa

fredag 5 juni 2009

RÄTTELSE

Koftan kallas uppifrånochnerkofta

SOM DET KAN BLI!

Bad min dotter o kolla in garnet jag köpte. Fint tyckte hon och hon sa: Jag förstår du tänker sticka nåt randigt, men mamma vad skall det bli??

Ooops inte en tanke på att inte alla vet att vi skall sticka en upponerstickadkofta tillsammans på Tant Koftas blogg. Denna koftan börjar man sticka upp vid halsen och sen stickar man nedåt.

Vi är många, riktigt många, jag räknade igår och då var vi fler än 50 som tänker sticka koftan.

Det är ju riktigt roligt.



Stickade en provlapp idag, den ser ut så här:



Garnet skall stickas på st nr 3½ men jag sticker på treor för jag vet att jag sticker löst. Många maskor blir det :-). Men det gör inget, jag gillar iaf färgerna.

Ha det Curiosa

torsdag 4 juni 2009

IDAG

Idag har jag varit o köpt garn!
Hade beslutsångest o visste inte vad jag skulle ha, men hittade till slut detta:


Tänkte skulle ha randigt börja med ljust. Kanske sticka det mörka i rätstickning o det ljusa i slät, men det har jag inte riktigt bestämt ännu.

Det är Rowans 4 ply soft garnet, har aldrig testat det för.Så nu har jag allt på listan o det är bara vänta till på söndag! Känns riktigt bra.

Ha det Curi

onsdag 3 juni 2009

EN BLOGG KOMMER TILL

Jaha då har jag fått en blogg! Får egentligen skylla lite på Tant Kofta som drar igång en jättemysig KAL och den ville jag vara med på. Men för att kunna svara behövdes ett konto och då följde det en blogg i princip med på köpet, så här är jag nu. :-)
Kommer att lägga in mina alster o berätta lite om min vardag med stickningen, sen får vi se vad som händer.
Måste dock säga att det känns kul! Så tack till Tant Kofta

Ha det Curiosa